Hírek Makó Színes

6,3 milliót nyert a makói elektromos töltőállomás pályázat

6,3 millió forintot nyert a makói önkormányzat három, a villanyautók töltésére alkalmas elektromos töltőállomás építésére beadott pályázata. A képen a Hollósy Kornélia utcai parkoló.

Korom András – Makó

Még tavaly nyáron adott be pályázatot a makói önkormányzat három, a villannyal működő járművek (autók) töltésére alkalmas töltőállomás létesítésére. A pályázatban  három helyszínt is megjelöltek: a Hollósy Kornélia utcai (jóformán egész nap üres) parkolót, az ipari park területét, illetve az Ardics és a Miklós utcák kereszteződését. Az elsőnél arra számítottak, hogy majd az autópályáról ide térnek le az elektromos autók tulajdonosai, míg a harmadiknál főleg a Románia felé haladókra gondoltak. Az első helyszínen lassabb, míg a másik kettőben úgynevezett gyorstöltésre lenne lehetőség. . (Tisztán elektromos autó, ha van is Makón, csak mutatóba lehet, mi legalábbis nem találkozunk még vele.)

A három töltőállomásra a város összesen 6 millió 332 ezer forintot nyert a Nemzetgazdasági Minisztériumtól – tudtuk meg a városházától. Az ezzel kapcsolatos támogatási szerződés jelenleg előkészítés alatt áll.