Évek óta hagyomány a veterán autós és motoros egyesület együttműködése a fürdővel. Idén is bemutatták a makóiaknak és a Hagymatikum vendégeinek a nagy becsben tartott járműveiket.

Nagy Szabolcs – Makó

Több tízéves, mégis kiváló állapotú és gyönyörűen karbantartott járművek gurultak be reggel a Hagymatikum területére, hogy megcsodálhassák őket a fürdő vendégei. Az idén tíz éves jubileumát ünneplő Maros-parti Veterán Autós Motoros Közhasznú Sportegyesület évente több hasonló bemutatót szervez, a hagyományokat ebben az évben sem akarták megszakítani.

– Az utóbbi években hagyománnyá vált a találkozóinkon, hogy a Hagymatikumban kezdjük a programokat. Idén nem szerettünk volna nagyobb rendezvényt, de a fürdő nagy szeretettel várt minket, ezért ezt a veterán napot mégis megszerveztük. Most elsősorban makóiak a járművek, de jöttek Aradról és Temesvárról is – mondta Szilágyi László.

A veterán járművek között feltűnt egy 1976-os Rolls Royce is. Hasonló autót a tulajdonosa szerint körülbelül ötmillió forintért lehet kapni.

– Arra vagyok a legbüszkébb, hogy a veterán autó találkozókon többnyire ez a legnagyobb köbcentis autó. A Rolly Royce-ok egyedi járművek, amelyeket még az angol királyi család is használ. Tavaly szereztem meg, öt éves keresés után, mert különleges színkombinációja van. Ebbe a típusba azért szerettem bele, mert két egyforma gyakorlatilag nincs belőle – mesélt az autóról az Aradról érkezett Tóth Gábor.

A bemutatón nem csak a fürdő vendégei vehették szemügyre a járműveket, tulajdonosaik egy ügyességi versenyt is tartottak a Hagymatikum előtti téren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest