A DK választókerületi elnöke szerint a JAG igazgatóját megalázó módon vizsgáztatták tegnap a tankerületnél, az igazgatói pályázata pedig igenis innovatív volt. Hozzátette: mondjon le Farkas Éva Erzsébet és Toldi János képviselő ha nem kérnek tőle bocsánatot. Részletek lejjebb.

Korom András – Makó

Nem pártpolitikai kérdés, nem politikáról, hanem Rója István személyéről van szó, amikor a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az MSZP felemeli a szavát amiatt, hogy a makói képviselő-testület legutóbbi rendes ülésén véleményezte, majd nem innovatívnak nevezve nem támogatta az egyedüliként induló Rója István, a József Attila Gimnázium igazgatója újabb 5 évre szóló pályázatát.

– Azt gondoljuk, hogy Rója István pályázata innovatív, hiszen az idei tanévben elindult a kínai oktatás, öko iskola lett a gimnázium, a JAG tanulóinak 80-90 százaléka a felsőoktatásban tanul tovább. Semmilyen más problémája sincs Rója Istvánnal a Fidesznek, mint az, hogy kiállt az oktatás mellett és színvonalas oktatás mellett érvelt – mondta a választókerületi elnök.

Mucsi Tamás szerint a makói városvezetés nem innovatív, a fürdőbővítés, a könyvtárépítés, a bűnmegelőzési program, igaz más néven, de az előző városvezetés ötlete volt. Hozzátette: a jelenlegi városvezetés nagy csinnadrattával újjáépíti az általa szétvert ifjúságpolitikai koncepciót.

– A Demokratikus Koalíció nem akarta átpolitizálni ezt a kérdést, úgy gondoljuk az oktatás túlmutat a politikán, ezért vártuk azt, hogy a polgármester és Toldi János képviselő bocsánatot kérjen. Vagy bocsánatot kell kérniük, vagy le kell, hogy mondjanak, mert szembementek egy város, a többség akaratával – tette hozzá. – Fölteszem a kérdés, ha támogatni kell a makói gimnáziumokat, akkor a polgármester lánya miért Szegeden tanul? – mondta Mucsi Tamás.

Arra a kérdésünkre, hogy Rója István személye ilyen fontos, vagy már a kampány része a mellette való kiállás (utaltunk a Rója melletti szimpátiatüntetésre, illetve a testületi vélemény miatt a DK, a Jobbik és az MSZP által kiadott tiltakozó közleményekre), azt mondta: mindez az oktatásról szól, melynek túl kell lépnie a pártpolitikán, hiszen nem pártkatonákat akarnak nevelni, hanem a szabad oktatás mellett érvelnek.

Hallgassa meg, pontosan mit is mondott a DK választókerületi elnöke:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest