Makó Sport

Remekül szerepeltek a Makó Budo Klub versenyzői

Szép eredményeket ért el Makó Budo Klub aerobic és a kick-boksz szakosztály múlt hónapban. Ezekről, illetve Majoros Róbert erőemelő sikereiről számoltak be csütörtök délután egy sajtótájékoztató keretén belül.

Gajáta Fanni – Makó

A Makó Budo Klub negyedévente beszámol az elért eredményeiről. Csütörtök délután sem volt másképp, ugyanis számos helyezésről, sikerről adtak hírt. Márton Imre, az egyesület elnöke elsőként arról beszélt, hogy a makóiak szervesen részt vettek a grundbirkózás szabályainak megreformálásában.

Az aerobik szakosztályban nemcsak sikereket értek el a lányok, hanem újabb segítséget is köszönthetnek: Dobos Dóra elvégezte a szövetség bírói tanfolyamát, így a versenyeken bírálhat, illetve edzőként is sikeresen vizsgázott.

– Április 22-én, Szarvason rendezték meg az országos diákolimpia döntőjét, ahol szakosztályunk tanulói is versenyeztek – mondta Pósa Mónika, az aerobik szakosztály vezetője. – Elég maratoni versenyünk volt, az első szólításunk 10 órakor, az utolsó pedig este 7-kor volt. Azt gondolom, hogy elég sikeres évet zártunk, ugyanis két dobogós helyet szereztünk: az Up3 csoportban egy harmadik, illetve az Up2-ben egy második helyet hoztunk el.

A kick-boksz szakosztály a második Kövy Kupán vett részt, ahol közel 900 versenyző mérte össze az erejét. A makóiak két sportolóval indultak a kadett II. csoportban. Nagy Ramóna az 55 kg point fighting-ban I. helyet szerezett, illetve Kovács Laura Fanni három aranyéremmel térhetett haza. Makó János, a szakosztály vezetője készítette fel a két lányt a nádudvari megmérettetésre.

Majoros Róbert erőemelő több európai világbajnoki címet szerezett tavaly. Véleménye szerint Makón is sokan remekelnek ebben a szakágban, többek között ebben az évben hárman is nagy versenyekre készülnek. Robi ebben az évben három erős megmérettetésre készül.