Kék hírek Térség

Így néz ki a földeáki kannabiszültetvény – galériával

Több tucat kenderpalántát nevelt földeáki házában egy 64 éves hódmezővásárhelyi férfi. A rendőrök őrizetbe vették, s azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 kiló kannabiszt termesztett és adott el Ausztriában. Fotó: police.hu

A nyomozók még május 5-én tartottak házkutatást az ingatlanban. Ennek során egy kannabisz növények termesztésre alkalmas helyiségben számtalan, ahhoz használatos eszközt találtak. A rendőrök emellett cserepekben 25 kannabisz palántát, tucatnyi növényi gyökérzetet, valamint szárított és vágott növényi részeket foglaltak le. A 64 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy az elmúlt években, valamivel több, mint 6 kilogramm kannabiszt termesztett, csomagolt és értékesített Ausztriában. A növények gondozásában egy 49 éves helybeli férfi is segítette.

navigate_before
navigate_next

A földeáki ültetvény, a rendőrség fotóin.

A 64 éves gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, emellett társával együtt kábítószer birtoklásával is gyanúsítják a makói rendőrök. A férfit a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.