Galéria Makó Színes

Ételkóstoló volt a Kálvin téri bölcsiben

Cékla-, saláta- és sütőtökfőzeléket is megkóstolhatták azok a szülők, akik ellátogattak a Kálvin téri bölcsődébe a hagyományos ételkóstoló délutánra. Az ENI konyhájában közel 100 gyermekre főznek naponta, s azok szinte mindent meg is esznek.

Gajáta Fanni – Makó

Az Egyesített Népjóléti Intézmény minden évben megszervezi az ételkóstolást a Kálvin téri bölcsődében. A Kálvin tér 6. szám alatti konyhán gyerekeknek és időseknek főznek. Gyengéné Baranyi Sarolta, a makói ENI élelmezésvezetője elmondta, a kicsik hetente esznek valamilyen zöldségfőzeléket, rakott ételt, gyümölcsöt, zöldséget és valamilyen desszertet.

– Nemcsak az egészség és vitamin szempont a legfontosabb, hanem a rágási készség fejlődése is. Ők még abban a korban vannak, akiket muszáj rászoktatni a rágásra – magyarázta az élelmezésvezető.  – A Búza utcai bölcsődénkben 54 gyermek van, a belvárosiban pedig 48.

Szalma Elisabeth kislánya, Koczkás Dorina a Kálvin téri bölcsibe jár. Az anyuka elmondta, nagyon jó ötletnek tartja ezt az ételkóstolást, ugyanis így lehet látni, mit szeretnek, és mit esznek meg a gyerekek.

– Dorina sok mindent megeszik, jó formán mindenfélét. Például, ma spagetti várja otthon. Általában az itt dolgozók elmondják, hogy mit evett meg vagy éppen mit nem az adott napon, ez is segítség nekünk. Ételallergiája sincs, így mindent ehet – árulta el Elisabeth. – Amikor én voltam bölcsődés, sajnos nem voltak ilyen ételkülönlegességek Zákányszéken.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A szülők és a gyerekek nagyon sokféle finomságot megkóstolhattak. Főzelékek, szendvicskrémek, sültek és sütemények közül is válogathattak. Több ételből “mentes” verziót is készítettek, így  tojás-, tej- vagy épp gluténmentes harapnivalót is lehetett kóstolni.