Hírek Makó Színes

Több mint ötezren töltötték ki a fürdőkonzultációt

Véget ért a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítéséről szóló konzultáció. Mint kiderült, 5521-en töltötték ki a kérdőívet, s főleg interneten érkeztek be a válaszok. A visszajelzéseket a MAKONA Építész Tervező és Vállalkozó Kft.-nek is továbbítják.

Gajáta Fanni – Makó

A kormány kiemelt ügyként kezeli a Makovecz-hagyaték megőrzését és ápolását, ezért is támogatja a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő bővítését közel 6 milliárd forinttal. A fejlesztésről a makói önkormányzat kikérte a lakosság véleményét is. A konzultáció véget ért, s mint kiderült, a kitöltők közel 70 százaléka interneten adott választ a kérdésekre.

A kitöltők nagy része igényként írta be, hogy örülnének, ha több öltözőt alakítanának ki a közeljövőben. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a tervekben szerepel több mint 1000 nagyobb öltözőszekrény kialakítása. Sokan kérték az árnyékos területek növelését, amelyet árnyékolókkal oldanak meg az új beruházás területén.

– Nagyon sokan kérték az 50 méteres medence visszaépítését. Ezt már a legelső fürdőfejlesztés során is felmerült igényként a makóiakban. Úgy gondolom, hogy az egyeztetéseknek köszönhetően nagyon nagy előrelépést jelent, hogy a 33×25 méteres medence és a hozzá tartozó összes kiszolgáló létesítmény megvalósulhat – fogalmazott a polgármester.

Ezek mellett a kültéri gyógyászati medencék megvalósítását és információk táblák telepítését is várják a válaszadók. Az igényeket továbbították a Makona Irodának is.

navigate_before
navigate_next

A MAKONA látványtervei.

Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő is ismertette a kérdőív eredményeit. Az első kérdésből kiderült, a kitöltők 29 százaléka ritkábban, viszont 22 százalékuk naponta látogatja a fürdőt. A második kérdésre, miszerint mely részeit használják a kitöltők, a válaszadók 31 százaléka a gyógyászati kezelést jelölte meg. Azonban 29 százalékuk az élménymedencét használják ki. A fürdőzök főleg a családi- és sport rendezvényeket, az éjszakai fürdőzést és a nyugdíjas-találkozókat kedvelik a legjobban.

Nagy Jenő, a Hagymatikum Gyógyfürdő igazgatósági tagja két kérdésre ismertette a válaszokat. Mint a visszajelzésekből kiderült, hogy kitöltők 52 százaléka szerint van értelme a fürdő fejlesztésének, hiszen ezáltal jelentősen nő a turisztikai forgalom. Az utolsó előtti kérdésére a válaszolók 25 százaléka azt jelölte be, hogy a bővítésben legjobban a termál medencéket, illetve 18 százalékuk a sportolásra alkalmas termál medencét várja.

Az új sportmedence alkalmas lesz a vízilabdázásra, így ennek a szakosztálynak az elindításával kapcsolatban már megkezdődtek a tárgyalások. A nagyobb kapacitású ételudvar kialakítása is a tervekben szerepel.

A polgármester elmondta, várhatóan nyár elején már benyújthatják a kormányhoz a támogatási igényt.