Hírek Makó

Május 15-től pályázhatnak a diákok a Makó Számít Rád programra

A makói képviselő-testület döntött a Makó Számít Rád! ösztöndíjról. Meghatározták a három kategóriában a hiányszakmákat, illetve megszavazták, mikor írják ki a pályázatot. A város hatvan sikeresen pályázó diákot segít két éven keresztül.

Gajáta Fanni – Makó

Május 15-től június 15-ig pályázhatnak a makói középiskolai és mesterszakos diákok a Makó Számít Rád! ösztöndíjprogramra. A város hatvan sikeres diákot segít két éven át, havi 30 ezer forinttal tanulóként és munkavállalóként is.

Hallgassa meg Farkas Éva Erzsébet polgármestert az ösztöndíjról!

Mint ahogy korábban is írtuk, háromféle típust határoztak meg a programban. Az „A” típusú a makói lakhellyel rendelkező fiatalok mesterképzésében történő tanulmányait fogja támogatni, a „B” típusú a szakgimnáziumokban tanuló utolsó éves diákoknak a tanulmányait, illetve a tanulmányait befejezett, helyi vállalkozóknál elhelyezkedett fiatalokat fogja segíteni. A „C” típusú az utolsó éves makói szakközépiskolás, tanulmányainak megszerzéséig, majd ha makói vállalkozónál helyezkedik el a tanuló, utána is támogatja az adott tanulót a város.

Az „A” típusú ösztöndíj azokat a mesterszakos tanulókat támogatja, akik például orvosnak, matematika tanárnak vagy valamilyen gépészmérnöknek tanul. A „B” típusú ösztöndíj azokat a hiányszakmákat tanuló diákokat támogat, akik például mezőgazdasági technikusként tanul vagy éppen növényvédelmi szaktechnikusként végez. A „C” típusú ösztöndíj azokat támogatja, akik például festő-mázolónak vagy eladónak tanulnak.