Hírek Makó

Nincs akadálya az Almási iskola és a JAG fejlesztésének

Tulajdonosi hozzájárulását adta a makói grémium Almási utcai általános iskola és a József Attila Gimnázium fejlesztéséhez. Szociális tűzifa igényt is benyújtanak a Magyar Közúthoz, illetve a leendő kézilabda csarnokkal kapcsolatban is szavaztak.

Gajáta Fanni – Makó

Hat napirendi pontot tárgyalt meg a makói grémium szerda délelőtt a rendkívüli testületi ülésen. Elsőként a szociális tűzifa tulajdonba adásáról döntöttek.  Ákosi Ádám, a Jegyzői Iroda Hatósági Csoport vezetője ismertette, hogy az önkormányzat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által meghirdetett hat különálló tűzifa csomagra nyújtott be igényt. Ez 475,9 köbméternyi fát jelent. Ezt a grémium elfogadta.

A testület arról is döntött, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ által fenntartott Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményében és a József Attila Gimnáziumban is műszaki fejlesztés történjen meg. Előbbinél 1,4 milliárdból új iskolai épület épülne, illetve taneszközöket is beszereznének. Utóbbira 150 millió forintot fordítanának, amelyből új sportudvar épülhetne, illetve foglalkozótermet is kialakítanának. Marosvári Attila képviselő azt javasolta, hogy az Almásinál a 16 termes új épület a meglévő helyére épüljön, míg a gimnáziumnál a régen elmaradt nyílászáró cserék is megtörténhetne.

Megszavazták a Makói Kézilabda Club leendő TAO-s forrásból épülő új kézilabda csarnokával kapcsolatos a jelzálog jogot. A testület döntött a Szerecsen utcai telekpályázatról, illetve önkormányzati lakás biztosítanak közfeladatot ellátó szakember elhelyezésére.