Hírek Makó Színes

Juharlevelű platánt ültettek a Kálvin téri ovi udvarába

A Csongrád Megyei Önkormányzat a megye számos településének ajándékozott facsemetét a Föld napja alkalmából. A makói önkormányzat is jelentkezett a kezdeményezésre, s helyszínül a Kálvin téri óvodát jelölte meg. Ma érkezett meg a fa az intézménybe.

Gajáta Fanni – Makó

A Csongrád Megyei Önkormányzat a Környezet- és Energiahatékonysági Operatív program keretén belül a Makói Óvoda Kálvin Téri Tagintézmény is kapott fát a Föld napja alkalmából. A csemetét ma délelőtt ültették el. Az ovisok egy rövid műsorral is készültek, majd segítettek a munkálatokban kis lapátokkal, ásókkal.

– A facsemete fejlődésében, gondozásában az óvodások is részt fognak venni – árulta el Gaudi Mártonné, a Makói Óvoda intézményvezető helyettese.

navigate_before
navigate_next

Az intézményvezető helyettes elmondta, a Kálvin Téri Tagintézményben tehetséggondozás folyik. Hozzátette, a Hold utcai Tagintézménnyel összedolgozva saját programot dolgoztak ki közösen. A Kálvin téri épületben drámapedagógiai órákon, barkács órákon, kézilabdán és focizáson vehetnek részt a nagycsoportosok, míg a Hold utcai tagintézményben néphagyományőrzésre, illetve sakkovira jelentkezhettek az óvodások.