Hírek Térség

Több mint 700 ajánlást adott le Nyergesné Kovács Erzsébet

Két hét alatt több mint 700 ajánlást gyűjtött össze Nyergesné Kovács Erzsébet. A június 11-i csanádpalotai időközi polgármester-választáson indulni kívánó, Lázár János támogatását is élvező független jelölt az ajánlásokat ma késő délelőtt adta le a helyi választási bizottságnak.

Korom András – Csanádpalota

Legalább 74 palotai választópolgár ajánlását kell begyűjtenie annak a jelöltnek, aki indulni kíván a június 11-i időközi polgármester-választáson. Nyergesné Kovács Erzsébet két hét alatt ennek közel tízszeresét gyűjtötte össze segítőivel.

Az ajánlásokat tartalmazó, nemzetiszín szalaggal átkötött íveket ma késő délután adta le a városházán működő helyi választási irodában.

– Csaknem két hét alatt gyűlt össze a több, mint hétszáz aláírás. Pontos számot nem tudok mondani, mert még tegnap este is voltak olyanok, akik üzentek, hogy szeretnék aláírni az aláírásgyűjtő ívet, s mivel nem csak én magam gyűjtöttem azokat, ezért nem tudom, hogy van-e olyan, hogy valaki esetleg két ívet is aláírt – mondta érdeklődésünkre Nyergesné Kovács Erzsébet.

Hallgassa meg mit válaszolt a jelölt arra a kérdésünkre, hogy nehézséget jelentette-e megszerezni az ajánlásokat, s mit tapasztal gyűjtésük közben:

A polgármesteri tisztségért indulóknak egyébként ma délután 4 óráig kell elvinniük az íveket a városházán működő helyi választási irodába. A bizottság ma délután 5-kor tart ülést, melyen kisorsolják a polgármester-jelöltek szavazólapon való sorrendjét, illetve nyilvántartásba veszik a polgármester-jelölteket.