Nem olcsó mulatság a fagyi, de ha valamikor megéri mindent végigkóstolni, az ma van. Munka után fogja ön is a családot, mert várja a Magyar Kézműves Fagylalt Napja Makón is.

Nagy Szabolcs – Makó

2013 óta tartják május 8.-án a Magyar Kézműves Fagylalt Napját, amelyen a kezdeményezéshez csatlakozó cukrászdák egész nap féláron adják a fagyit. Idén Makóról két vállalkozás csatlakozott, az egyik a buszmegálló melletti Gyöngy Cukrászda.

– Azt próbáljuk megmutatni az embereknek, hogy a kézműves fagylalt abból készül, amiből készülnie kell. Sajnos ez nem mindig így van mostanában Magyarországon. Ezzel az akcióval megpróbáljuk egy kicsit reklámozni, hogy milyen is a rendes fagyi – mondja Nagy Lászlóné tulajdonos.

Papp Dániel a mai napig főz fagyit.

A Kálvin utcai Papp Cukrászda idén már harmadik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, tudtuk meg Papp Dániel cukrásztól, aki különösen büszke arra, hogy a mai napig is főzi a fagylaltot.

– A cukrász szakma már kezdi elhagyni a fagyi főzést, de én szeretem ezt a technológiát akkor is, ha több időt vesz igénybe. A vaníliát és s csokit a mai napi így készítem. Persze foglalkozunk az újdonságokkal is, mert egyre többen kíváncsiak az új ízekre is – tudtuk meg a cukrásztól, aki szerint mindenképpen megéri minőségi fagyit csinálni manapság is.

Érdekesség, hogy a május 8.-át nem véletlenül választották a fagylalt napjává. Ennek oka, hogy a „V” alakú tölcsérre helyezett két gombóc vizuálisan is szimbolizálja e napot.

A kezdeményezéshez csatlakozott cukrászdák teljes listáját itt találja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest