Makó Színes

Aláírták az új könyvtárépület kivitelezési szerződését

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Paragi István, az Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. vezérigazgatója aláírta az új városi könyvtárépület kivitelezési szerződését. A lakosság igényeinek megfelelően alakítják ki a bibliotékát.

Gajáta Fanni – Makó

2 milliárd 660 ezer forintból épül meg az új könyvtár és újul meg annak környéke. Tavaly decemberben bárkinek lehetett pályáznia az Európai Uniós közbeszerzési eljárásra. Ennek két cég tett eleget: a szegedi Kész Zrt. és a hódmezővásárhelyi Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. A két pályázó közül az egyik nem nyújtotta be a szükséges hiánypótlást, pedig ezt a bizottság mindkét pályázótól kérte.

– Amit fontos hangsúlyozni, hogy a nyertes pályázat a becsült összeghatár alatt van. Az Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt.-nek már van Makovecz-referenciája Makón, hiszen a Hagymaházra vonatkozóan is őket tudhattuk magunk mögött – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet polgármester. Hozzátette, a cég vezérigazgatóját megkérte, hogy a kivitelezésben minél több makói vállalkozót vonjon be.

A Makovecz-könyvtár mintegy 75 ezer darab könyv otthona lesz, s a felnőtt- és gyermekkönyvtár is itt kap helyet. Kávézó, folyóirat olvasó, informatikai- és kutató szoba, illetve kiállítótér is a tervekben szerepel. Ezek mellett a Deák Ferenc utca, a Pulitzer sétány, a Rudnay utca és a Csanád vezér tér egy része is megújul.

Paragi István, az Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. vezérigazgatója elmondta, a szerződés aláírását követően munkatársai átveszik a munkaterületet, majd az előkészítő munkák után a környezet rehabilitációs program területén is megkezdik a teendőket.

– A napokban megkezdődnek a munkák: ez elsősorban a könyvtár épületének területét érinti, mint például ideiglenes kerítés felhúzása vagy az áramellátás megoldása – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette, az építkezésre összesen 20 hónap áll rendelkezésre, s mindent megtesznek azért, hogy a lakosságnak ne okozzanak semmiféle problémát. – A lakosság türelmét szeretnénk kérni a kivitelezés során. A közművek tulajdonosai a saját előírásaik alapján 15 nappal korábban szólnak arról, ha a szolgáltatásban fennakadás várható.

One Response

  1. Remélni merem,hogy a döntés helyes volt és kiváló munkát fognak végezni és azon tul figyelemmel kísérik a szakszerüséget,amit a vízellátás esetében el hanyagoltak

Comments are closed.