Kék hírek Makó Térség

7 év fegyházra ítélték az apátfalvi dohánybolti rablót

A Makói Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. M. vádlottat rablás bűntettének kísérletében, ezért – mint többszörös visszaesőt – 7 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott a szabadságvesztés-büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott tavaly december hó 7-én 9 óra 43 perc körül – 2016. november 17-ei büntetés-végrehajtási intézetből történő szabadulását követően – bement az apátfalvi Nemzeti Dohányboltba egy 25 cm hosszúságú konyhakéssel, majd a pult mögött álló eladóval szemben megállt és a kezében lévő konyhakést a sértett arcától kb. 20-30 cm távolságban tartva két alkalommal felszólította a dohánybolt bevételének átadására.

A sértett a bevételt nem adta át, lélekjelenlétét megőrizve egy alkalommal a pultra csapott és a kijárat felé mutatva távozásra szólította fel a vádlottat, aki az üzletet ennek hatására el is hagyta. A cselekményt követően röviddel a vádlott visszatért a helyszínre és közölte a rendőrökkel, hogy ő az elkövető, majd megmutatta a kés feltalálási helyét is.

A bíróság ítéletével szemben a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, míg az ügyész három napot tartott fenn esetleges fellebbezése bejelentése érdekében, így az ítélet nem emelkedett jogerőre – közölte a Szegedi Törvényszék.