Makó Színes Térség

Százak jártak a Galamb József iskola standjánál

Kiváló helyen állíthatott ki idén, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, mely diákjai és pedagógusai is jelen voltak standjukkal a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.

Már a nyitó napon is százak keresték fel az iskola standját és töltötték ki a tesztlapokat, vették át jutalmul az iskola diákjai által nevelt palántákat, illetve érdeklődtek az iskola képzési kínálata iránt. Még Csongrád megyén kívülről érkezők is hallottak a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában folyó képzések színvonaláról, látták a híreket a megújult épületről. Nem csoda, hiszen idén megint sok tanítványuk fényképe kerül fel „Az akikre büszkék vagyunk” falra. Oda csak az országos versenyek első 10 között végzett tanulók fotói kerülnek fel.

navigate_before
navigate_next

Népszerű volt a most induló Növényvédelmi szaktechnikus szakma is. Az iskola a héten írta alá a Növényorvosi Kamarával és a Nemzeti Agrárkamarával azt a konzorciumi megállapodást, melynek keretében az egész országban egyedül a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola vesz részt a két kamarával együttműködve a növényvédelmi vizsgák lebonyolításában.

Népszerű továbbá a mezőgazdasági gépésztechnikus képzés is. Az iskola tanulói az elmúlt 20 évben minden alkalommal az első 10 között végeztek az országos versenyeken, így nem csoda, ha az ország minden pontjáról érkeznek tanulók, hogy itt sajátíthassák el a mezőgépész szakmát.

A kiállításra az iskola diákjait külön buszokkal szállították át, hogy megismerkedhessenek szakmájuk legújabb fejlesztéseivel, trendjeivel.