Galéria Makó Színes

2 millió 350 ezer gyűlt össze Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertjén

Állva tapsolták vissza Szentpéteri Csillát és zenekarát a vasárnap esti jótékonysági koncerten. Összesen 2 millió 350 ezer forint gyűlt össze, amelyet a makói kórház gyermek- és újszülött ellátására fordítanak. Az est fővédnöke Lázárné Megyeri Zita, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi tagja és a Tiszta Szívvel Alapítvány Kuratóriumi elnöke volt, aki férjével, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a térség országgyűlési képviselőjével együtt érkezett. A címlapképen Kallai Árpád, a kórház főigazgatója, Lázárné Megyeri Zita és Szentpéteri Csilla a bevételt szimbolizáló táblával.

Gajáta Fanni – Makó

Hatalmas sikert aratott Szentpéteri Csilla és zenekara a zongoraművésznő szülővárosában. A lokálpatrióta művész a telt házas, ma esti hagymaházi hangversenyen mondott köszöntőjében kiemelte, szülei nélkül nem valósulhatott volna meg a mai koncert, ugyanis ők támogatták, noszogatták a hangszer elsajátításában.

A makói kórház gyermek és újszülött osztálya javára rendezett esemény megmozgatta a makói és a térségi vállalkozókat és magánszemélyeket. A hangversenyre minden jegy már napokkal korábban elkelt. A közönség soraiban ismert személyiségek, polgármesterek, vállalkozók és számos makói és a környező kistérségből érkező érdeklődő foglalt helyet Az est fővédnöke, Lázárné Megyeri Zita pedig férjével, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a térség országgyűlési képviselőjével érkezett.

A jótékonysági koncerten klasszikusok új formában, illetve a zongoraművész saját dalai is helyet kaptak. A négy LED-falon olyan képkockák jelentek meg, amelyek a dallamokhoz a legjobban illeszkedtek. A”Túl az Óperencián” című dalnál bartókos kisdiákok képei villantak fel.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Az estnek két sztárfellépője is volt: Szekeres Adrien és Feke Pál is hatalmasat énekelt Szentpéteri Csilla mellett. Közreműködött az Irisz Táncklub Sportegyesület és a Maros Táncegyüttes is. A jótékonysági koncerten az is kiderült, hogy mennyi pénz gyűlt össze a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásának fejlesztéséhez.

Kallai Árpád, a kórház főigazgatója elmondta, kétféle eszközt szereznek be az összegből: az újszülöttek sárgaságát enyhítő paplanként működő kék fény ágyat, egy újszülött lélegeztető berendezést, illetve a járóbeteg ellátást segítő magas vérnyomást kiszűrő készüléket és hiteles mérleget is vásárolnak Szentpéteri Csillával közösen.