Mint ahogy már tavaly, idén meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat és Nagylak Községi Önkormányzata megrendezte a baráti bográcspartiját. Az első helyet a nemzetiségi önkormányzat érdemelte ki.

MH-Nagylak

A Román Nemzetiségi Önkormányzat és nagylaki önkormányzat közös rendezésében ismételten megrendezésre került a hagyományos bográcsparti. Ugyan reggel kisebb esővel indult a nap, azonban ez nem volt akadálya a pontos kezdésnek. Kisebb eligazítás után indult is a főzés. A délelőtt folyamán főszerepet kapott a beszélgetés és természetesen a koncingatás is.

Vetró Róbert nemcsak mint a kisebbségi önkormányzat vezetője, hanem mint a pörkölt és a 150 adag babgulyás elkészítője is megállta a helyét. Vetróné Negreu Marianna az MROÖ Dokumentációs Központ vezetőjeként szintén támogatta a rendezvényt. Locskai Zoltán polgármester elmondta, a rendezvény komoly múltra tekint vissza, közös szándékaik szerint ezt a hagyományt mindenképpen folytatni kell és fogjuk is.

A tavalyi évhez képest kevesebb csapat indult, azonban az egytálétel elfogyasztásának lehetősége több embert mozgatott meg. A helyezések sorrendje :

  • Magyarcsanádi Román Nemzetiségi Önkormányzat
  • Kelló Róbert
  • Nagy István
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest