Makó Színes

Útnak indultak a ballagók a Galambból is

Az előttük álló akadályok leküzdésére bíztatták egymást az iskola diákjai a ballagási ünnepségen. Négy osztályból 72 fiatal fejezte be a tanulmányait az intézményben, és próbálhat szerencsét a munkaerőpiacon, vagy a felsőoktatásban.

Nagy Szabolcs – Makó

Örömkönnyekkel küszködő tanárok, és szülők kísérték végig az idei végzős diákokat a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola falai között. A ballagás minden évfolyamban talán az utolsó közös emlékek egyike, amikor egymástól is búcsút vehetnek az évek alatt összekovácsolódott baráti társaságok.

Ehhez az alkalomhoz méltóan egymásba is erőt akartak önteni azok a diákok, akik most ballagtak el az intézményből. A ravasz, vagy éppen megkönnyebbült mosoly mellett minden tanuló arcán látszott, pontosan tudják, hogy a mai nappal életüknek egy szakasza visszahozhatatlanul véget ért.

Az ünnepségen Horváth Zoltán igazgató azt kérte a diákoktól, legyen számukra az iskola olyan emlék, ahová bármikor visszatérhetnek tanácsot kérni. Egyúttal megköszönte a jelen lévő szülőknek is, hogy biztosították a fiataloknak az idáig jutást, és a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolába fektették bizalmukat.

A Galambból Süket Richárd Gábor kapta az Angyalsóhaj Alapítvány díját.

A tanulmányi eredményekért, és közösségi tevékenységekért járó elismerések mellett idén az Angyalsóhaj Alapítvány is átadott egy-egy díjat a makói középiskolák tanulóinak. A tanárok javaslatára a Galambból Süket Richárd Gábor vehette át az 50 ezer forintos jutalmat, és az elismerő oklevelet.

– Nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy én kapom ezt a díjat. Igyekeztem mindig kiválóan teljesíteni a tanulásban, és röplabdában is értünk el szép sikereket a barátaimmal. Ettől függetlenül nem tudom eléggé megköszönni az iskolának, és az alapítványnak a támogatást – mondja a 2/14. A osztályos tanuló.

Azt is megtudtuk tőle, nagyon pozitív emlékeket őriz majd az iskoláról, és most abban bízik, hogy sikerül felvételt nyernie a Szegedi Tudományegyetemre.

navigate_before
navigate_next