Hírek Makó

Városnap: kitüntették Makó kiválóságait

A Korona Szállóban kezdődött ünnepi testületi ülésen ismerték el azok munkáját, aki tevékenységükkel, életútjukkal példát mutattak a makóiaknak. A város kiválóságait Farkas Éva Erzsébet köszöntötte, a város újratelepítésének 318. évfordulója alkalmából.

Korom András – Makó

A városház előtt ünnepi zászlófelvonás után a város elöljárói, a képviselő-testület tagjai és az érdeklődők együtt vonultak át a Korona Szálló nagytermében, az ünnepi testületi ülésre. Az idei makói városnapon Farkas Éva Erzsébet mondott ünnepi beszédet. Nézze meg a polgármester köszöntőjét:

Az elismeréseket Farkas Éva Erzsébet és Czirbus Gábor alpolgármester adták át.

Makó Városáért Emlékplakettet kapott Galamb Erzsébet, Galamb József oldalági leszármazottja (neki később adják át az elismerést), Szűcs Péter, a SZIGNUM igazgatója és a Makói Úszóklub. Az utóbbi nevében az elismerést Sziebig Mária vette át.

Makó Város Emlékérmet kapott nevelésügyéért Sisák Tibor szaktanár, Stenszky Csaba testnevelő tanár, Hajdu Márta művésztanár, egészségügyéért dr. Jeszenszkyné dr. Makány Julianna háziorvos, dr. Kocsis Ernő szülész-nőgyógyász főorvos, biztonságáért Balogh Róbert tűzoltó parancsnok, közművelődéséért Börcsök Attila néprajzi gyűjteménykezelő.

Hallgassa meg mint mond Sisák Tibor Makóról és a kitüntetéséről:

 

navigate_before
navigate_next

A városnapi program a Hagymaházban folytatódott kora délután, ahol a Páger Antal-színészdíjasok a filmvásznon című előadás keretében vetítették le a Gondolj rám című filmet.

4-től működik a főtéri portékamustra, s ekkor indul a Makovecz-túra, s ugyancsak ekkor kezdődik a rendőrségi és tűzoltósági bemutató és az egészségügyi szűrések. 6-kor a Hagymaházban kezdődik az Ifjúsági fúvószenekar filmzenei koncertje, majd este 8-től a főtéren lép fel a The Garde.