Makó Színes

Ismét elfoglalták a galambos diákok a Hagymatikumot

Negyedik alkalommal vitte az összes diákját az iskola a fürdőbe a Galamb napon. Az éves teljesítményüket és az idei felújítás alatti munkájukat hálálta meg az intézmény a közös programokkal.

Nagy Szabolcs – Makó

Reggel nyolckor már gyülekeztek a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai és tanárai a Hagymatikum előtt, hogy a fürdőzéssel egybekötött, játékos programok során maguk mögött hagyják egy időre a tanév gondjait. Negyedik alkalommal tartották itt a Galamb napot, amelyre az iskola mind a 350 diákját várták.

– Sokkal nagyobb élmény a gyerekeknek, mint ha az iskolán belül szerveznénk meg ezt a napot. Ha rossz idő van, itt legalább akkor is tudnak fürdeni. Mivel a tanulók rengeteget dolgoztak a felújítás során is, ezért most egy ebéddel is szeretnénk nekik ezt megköszönni – tudtuk meg Sipos Márta igazgatóhelyettestől.

A fürdőzés mellett több közös programmal is készült az iskola, lehetett pókerezni, csocsózni, asztaliteniszezni, szellemi vetélkedőt játszani és süti versenyt is tartottak.

– Nagyon jó szórakozás ez nekünk, jobb, mint a suli padban ülni. Mindenki lelkesen várta, amikor kiderült, hogy ide jövünk a Galamb-napot megtartani – mesélte Kollák Tanita. A diákoktól azt is megtudtuk, a felújítás alatt is ugyanúgy zajlottak a dolgos hétköznapok és most mindegyikük nagyon büszke az új iskolára.

– A tanítás a felújítás ideje is ugyanúgy ment, így nem éreztünk különbséget. A takarításból mi is kivettük a részünket és természetesen örülünk annak, hogy ilyen szép most már az iskola, sokkal hangulatosabb így – mondja Német Krisztián.

A Hagymatikum munkatársai a fürdőben tett látogatás alkalmával minden évben megmutatják a gépész szakos diákoknak a gépház működését is, így ezek a tanulók egy kis plusz szakmai tapasztalatra is szert tehettek.

navigate_before
navigate_next