Hírek Makó

Csongrádi óvodapedagógusok látogattak Makóra

Szakmai tapasztalatcserére és ötletek gyűjtésére érkeztek ezen a héten a Makói Óvodába Szegedről, és Csongrádról is az óvodapedagógusok. Mindenki csodájára jár az Erdélyi püspök utcai intézménynek.

Nagy Szabolcs – Makó

Közel 50 óvónő és dadus érkezett ma reggel Csongrádról a Makói Óvodába, hogy megnézzék az épületet és az intézményekben folyó munkát. A szakmai nap célja, hogy ötleteket gyűjtsenek a pedagógusok arról, hogyan lehet barátságosabbá tenni az intézményeket, és jobban kihasználni a rendelkezésre álló helyiségeket.

– Az óvodapedagógusi társadalom mindig is nyitott volt a máshonnan szerzett ötletekre, így tudjuk egymás munkáját jobban megismerni. A mai alkalom egy hosszabb távú kapcsolat első része, megismertetjük az óvodánkat, megmutatjuk mi az, amit mi tudunk adni a szülőknek és a gyerekeknek, bepillanthatnak a csoportjainkba a kollégák. A közeljövőben ezt a kapcsolatot szakmai alapokra is szeretnénk helyezni – mondta el Bába Andrásné, a Makói Óvoda intézményvezetője.

Csongrádi Óvoda intézményvezetőjétől megtudtuk, ott egy generációváltásnak köszönhetően sok fiatal munkatársuk van, azt várják, hogy az itteni tapasztalatok saját ötletekre is motiválják majd őket. – Régi vágyam volt, hogy testvéróvodai kapcsolatot kezdjünk el kiépíteni. Itt voltam ennek az óvodának az átadóján és nagyon tetszett már akkor is. Csongrádon is hamarosan megkezdődnek a felújítások, de természetesen a mi vágyunk is az, hogy ilyen szép intézményeink legyenek. Ez az óvoda tényleg minden elvárásnak megfelel, mindenkinek látni kellene – mondja Berkes Péterné.

Néhány nappal ezelőtt Szegedről is jöttek óvodapedagógusok az Erdélyi püspök utcai intézménybe, a Makói Óvoda intézményvezetőjétől megtudtuk, ők arra voltak leginkább kíváncsiak, hogyan szervezik meg a reggeli játékidőt az oviban.

navigate_before
navigate_next