Makó

Buzás Péter számításba jön a baloldal képviselőjelöltjeként

Még nem dőlt el, ki lesz a választókerület baloldali országgyűlési képviselőjelöltje, ahogy az sem, hogy lesz a választási koalíció az MSZP és a Demokratikus Koalíció között. Buzás Péter azonban számításba jön – árulta el Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke a mai makói utcafóruma előtt.

Korom András – Makó

Az alig valamivel több mint 20 érdeklődő részvételével a régi városháza előtti fóruma előtt a Makó Híradó kérdésére azt mondta, hogy a helyi szervezet dönti majd el, hogy ki lesz a szocialisták országgyűlési képviselőjelöltje.

– Nincs még végleges döntés a jelöltről. A kongresszus után a miniszterelnök-jelölt fogja áttekinteni a helyben kialakult helyzetet, s a párt alapszabályzata szerint véleményezési joga van neki és az elnökségnek is. Én most azt kalkulálom, hogy valamikor ősz elejére zárjuk le ezt a folyamatot. Mi azt szeretnénk, ha minden választókörzetben az a szereplő indulna, akinek a legnagyobb esélye lesz a Fidesszel szemben. De tudnunk kell azt is, hogy a többi pártnak kik lesznek a jelöltjei – mondta. Hozzátette: nem gondolja, hogy direkt pártközi alkukba belemennek, s nagyon sok helyen szívesen támogatnak akár olyan civilt is, aki nagyobb támogatást élvez, mint bármelyik demokratikus párt jelöltje.

Gőgös Zoltán előbb kitért az elől a kérdésünk elől, hogy számításba jött-e Buzás Péter, aki 20 évig volt Makó polgármestere és egy ciklusban parlamenti képviselője, majd azt mondta, ha valaki, akkor ő egyértelműen számításba jön, de ebben még nincs végleges döntés.

Hallgassa meg, mint mondott az MSZP országos alelnöke:

Az utcafórumon egyébként a Fizessenek a gazdagok! című program főképp a vidéket érintő részleteit ismertette, illetve arról beszélt, hogy az alacsony vidéki jövedelmi viszonyok miatt emelnék a legkisebb nyugdíj és a jövedelem összegét, bevezetve a megélhetési minimumot.

Hangsúlyozta: többet várnak el a jelenlegi földhasználóktól a közösség érdekében. Azaz azt szeretnék, ha a földből származó haszon valamilyen formában helyben maradna.

Itt meghallgathatja, Gőgös Zoltán milyen témákat érintett a makói fórumán, s mit mondott a megélhetési minimumról:

 

One Response

Comments are closed.