Igaz Tamás több mint négyszáz diák közül ért el első helyezést az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Az iskola másik diákja negyedik lett, így a Návay lett egy évig az ország legjobb pénzügyi számviteli ügyintézőket képző intézménye.

Nagy Szabolcs – Makó

A Nemzetgazdasági Minisztériumban vehették át a HSZC Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai az OSZTV-n elért eredményeikért a díjakat. A pénzügyi számviteli ügyintéző szakmában több mint négyszáz diák versenyzett mintegy negyven iskolából, köztük a makói iskola két tanulója. Hetvenen jutottak túl az első körön, és vehettek részt a debreceni, négynapos döntőn.

– Egy oktatási intézmény életének fontos fokmérője, hogyan szerepelnek a diákjai a versenyeken, mert ez mutatja, milyen minőségű szakembereket képez. Ezen a versenyen ráadásul nem csak a diákjaink sikerének örülhetünk, hanem annak is, hogy az összesített eredmények alapján a pénzügyi számviteli ügyintéző képzésben a mi iskolánk lett a legjobb az országban – mondta el Kincses Tímea. Az iskola igazgatója hozzátette: ezzel a címmel egy vándorkupa, és egy az oktatás minőségét elismerő oklevél társult.

A díjátadó képei

– Nehéz volt a verseny, de voltak könnyebb feladatok is. Legtöbbször számítási feladatokat kellett csinálni, én ebben is vagyok erősebb, az elméleti része kevésbé izgalmasabb számomra – mesélt a versenyről az első helyezést elért Igaz Tamás.

A tanulók ezzel az eredménnyel a szakmai vizsga alól is mentesültek, és ha ezen a területen tanulnak tovább, 30 pluszpontot is kapnak a felsőoktatási felvételin.

– Az önéletrajzban nagyon jól mutat egy ilyen országos versenyen elért helyezés. Bennem akkor tudatosult ennek a jelentősége, amikor kiderült, hogy bejutottam a döntőbe. Onnantól már a maximumot próbáltam kihozni magamból. Egyelőre a továbbtanulás a célom, de ha esetleg nem vennének fel, akkor úgy gondolom gyorsan el tudnék helyezkedni – mondja a negyedik helyezett Beke Dávid.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest