Hírek Makó

Félmillió forinttal támogatja Makó a polgárőröket

Aláírta az együttműködési megállapodást a város polgármestere és a polgárőr egyesület elnöke. Üzemanyagköltségre és a szolgálat ellátásához szükséges eszközökre költik a támogatást.

Nagy Szabolcs – Makó

Az újjászervezett mezőőri, és közterület felügyeleti rendszer mellett mostantól a megerősített polgárőrség is segít a rendőrség munkáját Makón a közbiztonság javításának érdekében.  A helyi polgárőr szervezettel kötött együttműködési megállapodással a városvezetés azt szeretné elérni, hogy az országos átlagnál jobb közbiztonsági mutatók tovább javuljanak a városban.

– Az együttműködés egy támogatási szerződést is magában foglal, amellyel ebben az évben 500 ezer forintot biztosít a polgárőrök munkájához az önkormányzat. Ezzel is azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a szervezet fontos szerepet lát el Makó életében, mert egy kiváló jelzőrendszert tud kialakítani a közbiztonság érdekében – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Dobó István a Makói Polgárőr Egyesület elnöke.

A Makói Polgárőr Egyesület elnökétől megtudtuk, a civil szervezet éppen 20 évvel ezelőtt, 1997-ben alakult, és jelenleg Makón 19, Makó-Rákoson pedig 6 taggal működik.

– Szeretnénk minél jobban fejleszteni az eszközeinket, ugyanis a kollégáink a saját szabadidejükben, önszántukból, ellenszolgáltatás nélkül végzik a polgárőri feladataikat. Bővíteni szeretnénk a létszámot, és fokozni a lakosokkal való kapcsolattartást. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően módunk lesz arra, hogy intenzívebben, és jobb színvonalon tudjuk segíteni a város közbiztonságát – tájékoztatott Dobó István.

Az egyesület a támogatásból többek között láthatósági mellényeket, ruházatot vásárol majd, illetve a járművek üzemanyagköltségét fedezi.