Színes Térség

Tizenhárom bográcsban főztek Ambrózfalván

A kistelepüléseken sztárvendégek nélkül is jól érzi magát a lakosság május 1.-én. Nem kell más csak néhány pad, bográcsok, és jó idő.

Nagy Szabolcs – Ambrózfalva

Már reggel fél kilenckor elkezdték kiosztani a lakosok számára a megrendelt húst Ambrózfalván. Az önkormányzat nagyjából felét állta ennek a költségnek, így egy 5 kg-os adag marhahús 3500 forintba, a sertéshús pedig 1500 forintba került azoknak, akik kedvet kaptak egy kis szabadtéri főzőcskézéshez.

– Nagy hagyománya van a településen május 1.-én a bográcsozásnak, ezért akartuk megszervezni ebben az évben is mindenképp. Szeretik az itt élők, bár most a jelentkezők száma kevesebb volt, 23 adag húst regisztráltak a családok, és baráti társaságok, de egy bográcsban több adag is főtt – tudtuk meg Csirik Lászlótól.

A polgármester szerint a korábbi években volt olyan, hogy közel 50 társaság főzött egyszerre, de a mostani alkalommal is sikerült több mint száz embert kicsábítani a rendezvényre, ami azt mutatja, hogy van élet a kis közösségekben is. Pedig most még csak verseny sem volt, mégis mindenki jól érezte magát az asztalok mellett, baráti körben. Az összeszokott társaságok keze alatt a marha és sertéspörköltek kivétel nélkül jól sikerültek, bár az ízét és az illatát sajnos nem tudjuk közvetíteni olvasóink felé.

navigate_before
navigate_next