Színes Térség

Sportos lett a majális Csanádpalotán

Röplabda, foci és horgászverseny. Többek között ilyen szabadtéri programokkal várták a kimozdulni vágyókat május elsején. Luigi volt a meglepetésvendég.

Forró Flóra – Csanádpalota

Deák Dzsenifer és Perneki Beatrix hetedik osztályos tanulók már a korai órákban kilátogattak a futball pályára. Mint momdták minden évben kimennek, és minden rendezvény érdekli őket. Egész nap szeretnének kint maradni, viszont nem örülnek a korai rossz időnek és remélik, hogy nem ered el az eső.

A röplabda pályán a CSIBÉSZ egyesület szervezésében kis versenyt tartottak. – A mai napra öt csapat nevezett és örülünk annak hogy mindig be lehet vonni a fiatalokat a versenybe. Úgy látjuk az ilyen megmozdulások mindig sikeresek, és jó hangulatú meccsek zajlanak le. Ezzel a nappal is az összetartozást akartuk erősíteni – árulta el nekünk Makán Andrásné, a CSIBÉSZ egyesület vezetője.

navigate_before
navigate_next

Voltak akik a főzést választották a napi programjuknak, több bográcsban rotyogtak a pörköltek és paprikások. Így tett a Honismereti kör is. Vezetőjük Nagyfalusi Istvánné elmondta, hogy paprikást főznek sertésből hagyományos módon jó sok hagymával, paprikával, amit savanyúsággal tálalnak. A közel húsz fős csapatuk fogja elkészíteni és elfogyasztani. Úgy gondolta, hogy ez a nap jó alkalom arra hogy összerázza a csapatukat.

Akik egy kicsit nyugodtabban akarták a napot tölteni, a Zápor tóhoz gyülekeztek. Minden május elsején hagyományos vándorkupás horgászversenyt rendeznek itt, kimondottan a helyi tagoknak. A mai megmérettetés öt órán keresztül tart huszonnégy horgászhelyen. – Ez nap nem csak verseny, hanem egy csapatépítő tréning is egyben. – mondta Tóth László a helyi horgászegyesület vezetője. Az eredményhirdetés után a versenyzőket vendégül látták egy tál birkapörkölre.

A kora délutáni órákban a palotaiakat a makói Luigi műsora szórakoztatta.