Galéria Színes

Néptánccal köszöntötték a tavaszt a makói ovisok

Közel 20 éves múltja van a makói óvodák tavaszköszöntő gálájának. Szombat délelőtt a Kálvin téri, a Hold utcai, a Kassai utcai és az Erdélyi püspök utcai tagintézmények gyermekei léptek fel a Hagymaházban.

Gajáta Fanni – Makó

A Makói Óvodák pedagógiai programjában kiemelt szerepet kapnak a néphagyományok, azok őrzése és ápolása. Az 5 éves, vagyis nagycsoportos gyerekek néptánc oktatáson vesznek részt. Szombat délelőtt pedig egyéves munkájukat mutatták be a szüleiknek, a nagyszüleiknek és az érdeklődőknek.

– Ilyenkor nemcsak táncolni tanulnak, hanem a néphagyományokat, népszokásokat is elsajátítják. Ma mind a négy tagintézményünkből, mintegy 120 kisgyermek lép a színpadra – tudtuk meg Bába Andrásnétól, a Makói Óvoda intézményvezetőjétől.

A gyerekek különböző népviseletekben léptek fel. A Hold utcai Breki csoport a Rábaközbe kalauzolta el az érdeklődőket. Simon Lorina és Fehér Nimród Lehel is fellépett ma délelőtt.

– Nagyon szeretek táncolni, az egyik kedvencem az, amit a Babot főztem dalra tanultunk – árulta el a kis Lorina. – Én is nagyon szeretek néptáncolni és egyáltalán nem is nehéz – vette át a szót Nimród. – Az oviban autókat és a robotokat szoktam építőkockából építeni.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A gyerekek és az óvodapedagógusok is szebbnél szebb ruhákban léptek fel. Ezeket Demkóné Simon Katalin és Horváth-Varga Sándorné óvónők készítették közösen. Farkas Éva Erzsébet polgármester, Czirbus Gábor alpolgármester és Toldi János képviselő is megtekintette az előadást. A város első embere köszöntőjében köszönetet mondott az óvodák munkatársainak a csodálatos műsortért, illetve kiemelte, egy gyermek életében a legfontosabb a jó alap.

– Lányom ma már gimnazista, aki országos versenyeken vesz részt. Ez annak is köszönhető, hogy annak idején remek alapokat kapott az Erdélyi püspök utcai óvodába – tette hozzá a polgármester.