Makó Színes

Sérülteken segítettek a diákok

Területi elsősegély versenynek adott otthont a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola péntek délelőtt. A csapatoknak nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is kellett bizonyítani.

Gajáta Fanni – Makó

Felkészülteknek kellett lenni azoknak a csapatoknak, akik a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei szervezete által szervezett területi elsősegély versenyre érkeztek. A megmérettetésen nemcsak az elméleti kérdésekben kellett otthon lenni, hanem a gyakorlatban is. Vérzést kellett elállítani, sebeket kellett ellátni és pánikba esett lányt is meg kellett nyugtatni a feladatok során.

– Az újraélesztést várom a versenyen, ugyanis az nagyon megy és sokat is gyakoroltuk. A vérzések elállítása is sikerülni fog szerintem – árulta el Antal Kamilla a megmérettetés előtt. A 16 éves lány védőnő szeretne lenni, ezért választotta annak idején a Jugyu-t.

navigate_before
navigate_next

Herpai Ildikó, a szervezet ifjúsági referense elmondta, az első helyezett csapat a megyei fordulóba jut tovább. Onnan pedig az országos döntőbe juthatnak.

– A mai versenyen öt csapat érkezett, általános és középiskolai korosztályból. Az állomásokon különböző szituációkkal és imitátorokkal találkoznak, s azokat kell megoldaniuk – tette hozzá a referens.