Galéria Makó Színes

A motorra is felpattantak a bartókosok

Negyedik alkalommal szervezte meg a nyílt napját a Makói Rendőrkapitányság a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltséggel, a Nagylak Határrendészeti Kirendeltséggel, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal együttműködve.

Gajáta Fanni – Makó

Különleges napjuk volt azoknak a diákoknak, akik ellátogattak a makói rendőr-, és tűzoltó kapitányságra, ugyanis nyílt napon vehettek részt. Beülhettek a rendőrautóba és tűzoltókocsiba, de akár a rendőrségi motorra is felpattanhattak a bátrak.

– A nyílt nap elsődleges célja az, hogy a gyerekek egy kis rálátást kapjanak a munkánkról, hivatásunkról. Megnézhetik, hogy hol dolgozunk, és milyen eszközökkel tesszük, s kisebb intézkedéseket is végrehajthatnak – nyilatkozta Nagy Sándor rendőr alezredes, a Makói Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetője.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A bemutató nap nemcsak arra jó, hogy megismerkedhessenek a rendvédelmi szervek működésével, hanem arra is, hogy közelebb hozzák a gyerekekhez az adott szakmát. A bartókos Kereső Enikő először járt a rendőrségen. A kislány elárulta, akár rendőrként is dolgozna nagy korában.

– Nagyon érdekel ez a világ, pedig nincs rendőr vagy tűzoltó a családban– mondta Enikő. – Azért tetszenek ezek a szakmák, mert ezzel segíteni lehet az embereknek. Én is szívesen segítek például az osztálytársaimnak a házi feladatokban.