Galéria Színes Térség

25 éve dolgoznak Királyhegyesért a polgárőrök

Jubilált a királyhegyesi Polgárőr Egyesület. A tagok immáron 25 éve dolgoznak azon, hogy rend és fegyelem legyen a településen. Munkájukat a Belügyminisztérium és a helyi önkormányzat is elismerte.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Már az 1990-es években is volt polgárőrség Királyhegyesen, azonban más néven. A helyi Polgárőr Egyesület 25 éve alakult meg, s jelenlegi tagjait kitüntették. A 28 fős gárda azért vállalja önkéntesen a polgárőrködést, hogy a településükért tegyenek.

– Királyhegyesen, a hozzá tartozó Csikóspusztán és 62 kilométernyi földúton látjuk el a feladatinkat. 2015-ben kaptunk egy szolgálati autót, de kerékpárral is járjuk a területeket – tudtuk meg Csikota Antaltól, az egyesület vezetőjétől. – A polgárőrködés úgymond egy visszajelzés a lakosságnak, mivel látják, hogy van egy csapat, aki felügyel a településre.

navigate_before
navigate_next

Csányi Mihály már a kezdetek óta jelen van az egyesület életében. Egykor azért jelentkezett, mert azt érezte, tenni kell valamit Királyhegyesért. Azóta felesége és a lánya is csatlakozott a csapatba. Általában sógorával szokott együtt dolgozni.

– Nagyon jó polgárőrnek lenni, de ha őszinte szeretnék lenni, örülnék, ha a fiatalok is jelentkeznének. Már mi idősek belefáradunk ebbe. Én is már 67 éves vagyok – árulta el Misi bácsi. – Rettentően örülök a kitüntetésnek. Már kétszer kaptam, így egy újabb elismerés kerülhet a többi mellé.

A tagok a Belügyminisztériumtól emléklapot kaptak, Horváth Lajos polgármestertől pedig ajándékot és pénzjutalmat vehettek át.