Makó Ország-világ Sport Színes

Szivacskézilabdáztak a gyerekek

Kozák Istvánné, a Makói Kézilabda Club szivacskézilabda szakosztály utánpótlás edzője kezdeményezte azt a villámtornát, amelyet az Erdei János Városi Sportcsarnokban rendeztek meg. Makóról, Földeákról és Mórahalomról érkeztek a résztvevők.

Gajáta Fanni – Makó

Mórahalom után Makón is rendeztek a szivacskézilabda utánpótlás csapatainak villámtornát. A legkisebb gyermek óvodáskorú, míg a legidősebb 8 éves volt. Kozák Istvánné elmondta, a szivacskézilabda a kézilabda előszobája.

– Bár a kapuk kisebbek és a labdák jóval puhábbak, illetve a pálya mérete is jóval kisebb, a szabályok ugyanazok, mint a kézilabdánál – tette hozzá az edző. – Makón tavaly ősszel alakult ez a szakosztály a kisebb korosztálynak.

A földeáki Szabó Vivien már óvodás kora óta űzi ezt a sportot. Edzője Molnár János, aki Földeákon adja át a tudást a kicsiknek és nagyoknak.

– Azért választottam ezt, mert megtetszett. A labda puhább, ezért nagyon jó. A szabályok között benne van, hogy csak kézzel érhetünk a labdához – árulta el a 9 éves Vivien. – Sokáig szeretném még ezt a sportot űzni, aztán majd látjuk, mi lesz.

navigate_before
navigate_next

Márton Imre, a sportcsarnok igazgatója szerint fontos cél szolgál a szülőknek és a gyerekeknek is a szivacskézilabda. Úgy véli, amelyik kicsi már fiatalon elkezd sportolni, felnőtt korába is továbbviszi a mozgás szellemét.