Hírek Makó Térség

Második hely jutott a földeáki fiataloknak

Majdnem hétezer szavazatot kapott az egyik legnagyobb hazai áruházlánc pályázatán az egyesület, azonban ez is csak a második helyhez volt elég. Rendezvényüket ettől függetlenül is szeretnék megvalósítani.

Nagy Szabolcs – Földeák

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, szabadtéri közösségi pihenőhelyet szeretne létrehozni a MOBIL – Földeáki Fiatalok Egyesülete. Újrahasznosított anyagokból utcabútorokat hoznának létre, emellett egy több napos program keretében környezetvédelemhez kapcsolódó előadásokat, és játszóházat is szerveznének. Ezzel a programmal indultak a TESCO „Ön választ, mi segítünk” pályázatán, amelynek nemrég volt az eredményhirdetése.

Maga a program országosan rengeteg embert tudott mozgósítani, hiszen közel három millió szavazat érkezett a civil szervezetek pályázataira, amelyből összesen 569 volt. A Földeákiak projektjére többek között a makói TESCO-ban lehetett leadni a voksot, amelyből 6759 gyűlt össze a szavazás végére. Ezzel ugyan csak a második helyet sikerült megszerezniük, amellyel nem járt nyeremény, de az egyesület továbbra is szeretné megszervezni a programját, amelyhez várják a támogatásokat.

Forrás: MOBIL – Földeáki Fiatalok Egyesülete

– Folyamatosan pályázunk, hiszen így tudunk forrást előteremteni a rendezvényeinkre, ezért indultunk az áruházlánc pályázatán is. Kis, falusi egyesületként lehet, hogy valamennyire hátrányból indultunk egy városi, nagyobb civil szervezethez képest, de megpróbáltuk. Sajnos nem nyertünk, de ettől függetlenül ez egy nagyon jó kezdeményezés – tudtuk meg Bakos Adrienn elnöktől.

Az egyesületet a második hely sem tudta eltántorítani az ötlettől, amit kitaláltak, továbbra is szeretnék azt megvalósítani. A Zöld Napok, avagy „földeáki zöldségek” programjainak egyelőre még nem biztos, hogy minden részlete megvalósul, ám az egyesület elnöke reméli, találnak forrást az egész projekt megvalósítására.