Hírek

A Jobbiknak néha jó a vásárhelyi példa is

Bemutatta választókerületi programjának első részletét Kiss Attila. Egyelőre úgy tűnik főként Fideszes vezetésű települések már megvalósított ötleteit szeretnék továbbfejleszteni.

Nagy Szabolcs – Makó

Tizenkét nagy fejezetből tevődik össze a Jobbik választókerületi programja a Csongrád megyei négyes választókerületben a 2018-as országgyűlési választásokra. Az már korábban kiderült, hogy képviselőjelöltjük újra Kiss Attila lesz, most megismerhettük a választási program első elemeit is.

– A programunkba beillesztjük az illegális hulladéklerakások megszüntetését minden eszközzel, az állatkínzások büntetési tételének szigorítását, és tovább folytatnánk a családi házak szigetelését, és a megújuló energiák használatát – fogalmazott az országgyűlési képviselő jelölt.

A témák kapcsán helyi példákat is megemlített Kiss Attila, többek között hódmezővásárhelyi példára állatmenhelyet szeretnének Makóra, illetve pitvarosi mintára helyi energiatermelő telepeket létrehozását támogatnák a térség településein.

Érdekes, hogy ezek szerint a Jobbik által rengeteget kritizált, egyébként Fidesz-KDNP-s vezetésű Hódmezővásárhelyen is akadnak azért jól működő példák, amelyeket adott esetben gond nélkül zászlóra lehet tűzni. A megújuló energiák használata kapcsán pedig valóban élen jár Pitvaros, amelynek polgármestere jelenleg a helyi Fidesz szervezet elnöke.

A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy a Jobbik a makói elkerülő út mellé védőfasor ültetését támogatja, amelyet Zeitler Ádám kampányfőnök szerint Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is szorgalmaz.