Galéria Makó Színes

Reliefek és kötött darabok Timár Edit kiállításán

A makói könyvtár és múzeum munkatársa, Timár Edit Ágnes kiállítása nyílt meg ma délután a József Attila Városi Könyvtárban. A festmények mellett különleges reliefek, ékszerek és kötött darabok is helyet kaptak.

Gajáta Fanni – Makó

Timár Edit Ágnes hivatásának választotta a képzőművészetet, amellyel 1989 óta intenzíven foglalkozik. Elsőként reklámgrafikákat készített nyomdaipari cégeknek, majd családalapítás után műfajt váltott és több szünetet is tartott.

– Mivel a művészeti tevékenységek a napjainkban, illetve 10 évvel ezelőtt is nehézkes kenyérkereset volt, ezért kellett valamilyen civil foglalkozást választanom, így több helyen is dolgoztam. Azonban 2012-ben ismét visszatértem a képzőművészethez, de másodállásban. A mindennapokban közfoglalkoztatottként a városi múzeum és könyvtár munkatársa vagyok – magyarázta Edit.

2012-ben egy újfajta képzőművészeti ághoz tért vissza: az anyagok ötvözetével születnek meg a reliefek, amely azt jelenti, hogy a síkfelületből kidomborulnak a formavilágok. A saját készítésű ékszerek is ezzel a technikával készülnek. A szín- és formavilág egymáshoz nagyon közel áll.

A tárlaton kötött darabok is szerepet kaptak: mint ahogy Edit elmondta, a divattervezői iskolának is nekikezdett, itt találkozott a tervezéssel. A kötéssel már 19 éves kora óta foglalkozik, így jött össze ez a két dolog.

navigate_before
navigate_next

A kiállítást Joó Zsoltné, a gyermekkönyvtár munkatársa nyitotta meg.