Színes Térség

Nagyszabású majálist tartanak Apátfalván

Testületi ülés volt Apátfalván: a grémium a 2016-os év gyermekvédelmi munkáját értékelte, emellett a tavalyi év belső ellenőrzését is elfogadta, beszámolót hallgatott a 2016-os adóbevételek alakulásáról, megszavazta a lovaspálya haszonkölcsön szerződését és a határon átnyúló partneri együttműködést is.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Ülésezett az apátfalvi grémium: a testület olyan többek között áttárgyalta a belső ellenőrzéseseket, a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról és az előző ülés óta történt fontosabb eseményekről is.

Az Apátfalvi Lovasok Köre azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy egy pályát szeretnének kialakítani. Az önkormányzati belterületi ingatlanokból 2 hektárnyi földet kaptak a lovasok, ahol kialakíthatják a kívánt pályát.

Az egyik legkedveltebb program a településen a majális. Ebben az évben is színes lesz a program: már kora reggel az újraalakult Borbély András Band kelti a lakosságot. Idén is lesz főzőverseny, amelyre közel 700 fő jelezte a részvételt. Így körülbelül 25-26 csapat fog megmérkőzni egymással.

– 10 órától májusfát állítunk, amelyen részt vesz a Kardos István Néptánccsoport, az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport, a Borbély András Band, illetve a Tini- és Mini Tini Mazsorett Csoport is – tudtuk meg Szekeres Ferenc polgármestertől.

A megszokott kézműves foglalkozásokhoz remek zenék is társulnak a majálison.