Hírek Színes Térség

Facsemetét kapott a királyhegyesi óvoda

A Csongrád Megyei Önkormányzat a Környezetei és Energiahatékonysági Operatív program keretén belül a Föld napja alkalmából mintegy 60 településnek ajándékozott fát. Királyhegyesen az óvodában kapott helyet a csemete.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Több megyei iskola és óvoda udvarában is ültettek el facsemetét ebben a hónapban a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával. A klímastratégia kidolgozásához kapcsolódóan lakossági figyelemfelkeltő akciókat is szervez a megyei önkormányzat: ezért is csatlakozott a Föld-napi programhoz, amely által mintegy 60 településen ültettek el egy-egy fát.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Királyhegyes is megpályázta a lehetőséget, és ennek köszönhetően szerdán a helyi óvoda udvarában a gyerekekkel és nagyszülőkkel közösen ültethették el a facsemetét. Az ünnepségen közreműködtek a helyi általános iskola növendékei és az óvodások is. Németh Angéla, az óvoda tagintézmény vezetője elárulta, a kicsikkel közösen fogják gondozni a fát.

A Föld-napi akcióhoz hozzátartozott egy játékos feladatlap kitöltése is. A programsorozat végén járásonként ajándékot sorsolnak ki az intézmények között.