Makói vállalkozás nem is pályázott, a szegediét pedig érvénytelennek nyilvánította az ügyben eljáró, Hadik György vezette ügyrendi és pénzügyi bizottság. Az európai nyílt közbeszerzési eljáráson bármelyik európai cég indulhatott volna.

Korom András – Makó

Csak a régi könyvtárat lebontó, vásárhelyi székhelyű Építészmester Zrt. és a Szegedi KÉSZ Zrt. és a vele közösen pályázó TB Logisztik Kft. indult a Makovecz könyvtár építésére kiírt közbeszerzési eljáráson. Az utóbbi két cég közös pályázatát azonban érvénytelennek nyilvánította az ügyben átruházott hatáskörben döntő, Hadik György vezette ügyrendi és pénzügyi bizottság. Az indoklásban olvasható, hogy a KÉSZ és a TB Logisztik Kft. pályázata “egyéb módon nem felelt meg az ajánlati felhívásban és a közbeszerzési dokumentumokban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek.” A KÉSZ ugyanis a bizottság kérése ellenére nem tett eleget a hiánypótlásnak.

Megbízható információink szerint egyébként a vásárhelyi vállalkozás jóval kevesebbért vállalta a kivitelezést, mint amit az állam adott.

A makói József Attila Városi Könyvtár új épületének kivitelezése és a környezetébe tartozó utcák és terek rehabilitációja” című, pályázat győztesével – a bizottság véleménye szerint – megköthető a kivitelezési szerződés.

A kormány egyébként a könyvtárépítésre 2 milliárd 660 millió forintot, míg a Páger Mozi és Rendezvényház felújítására 730 milliót utalt át még márciusban a makói önkormányzat számlájára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest