Hírek Makó

Már 6 ezer szelektívhulladék-gyűjtőt osztottak ki

Közel 8 ezer darab sárga színű, szelektívhulladék-gyűjtő edényt fognak szétosztani ebben a hónapban Makón. Május 1-jétől már két kukát fognak üríteni a Dareh munkatársai.

Gajáta Fanni – Makó

Április 1-je óta osztják a városban a szelektívhulladék-gyűjtő edényeket. A sárga színű kukába fém, műanyag és papírhulladékot helyezhetnek bele a lakók. A héten utoljára szombaton, a Nagycsillag és Justh Gyula utca kereszteződésében, illetve a Tulipán utcai óvoda előtt lehet átvenni. Azonban, akik még a héten sem jutnak hozzá az edényzethez, azok a Földeáki úti hulladéklerakónál vehetik át.

Czirbus Gábor alpolgármester ma délutáni sajtótájékoztatót elmondta, hétfőig 6 ezer kukát osztottak szét, s várhatóan még közel 2 ezret vehetnek át a makóiak. A szelektív hulladékgyűjtőket május 1-jétől, havonta egyszer fogják elszállítani azon a napon, amelyen a kommunális hulladékot is viszik. Az edényeket reggel 6 órára kell kihelyezni. Ezek mellett átlátszó zsákban zöldhulladékot is kitehetnek a lakók.

– Május 1-jétől ingyenesen igényelhető és átvehető a Földeáki úton hulladéklerakónál a zöld színű komposztáló edény. Ezzel a lehetőséggel a kertvárosi övezetben élők élhetnek – tudtuk meg az alpolgármestertől.

A Földeáki úton található hulladéklerakónál ingyenesen lehet leadni gumi, elektronikai és veszélyes hulladékot, illetve zöld- és szelektív hulladékot is. Építési törmeléket nem fogadnak, azonban több makói vállalkozó rendelkezik engedéllyel, akik átveszik azt.

Az ügyfélszolgálat továbbra is a megszokott helyen, a Széchenyi tér 22. szám alatt található meg: hétfőn és kedden 8-14 óráig, szerdán 12-18 óráig, csütörtök és pénteken 8-14 óráig. Továbbra is hívható az ingyenes zöldszám (+36 80 820 090) is.

One Response

  1. Sajnos mi (Kelemen László u. 34.) nem kaptuk meg azt a Makói Hírek újságot, ahol a lakosságot tájékoztatták a sárga kukák szállítási időpontjairól.
    Kérdésem, hogyan juthatunk hozzá az információhoz?

Comments are closed.