Hírek Makó

Kibontják a Hagymatikum egyik ablakát

A Makói Gyórgyfürdő Zrt. kéri a makói képviselő-testületet, hogy hagyja jóvá a Hagymatikum Makovecz tér felőli egyik ablaka (képünkön piros körrel) kibontását. A képviselők, az első pillanatra meghökkentő, kérésről a szerda 9 órakor a Koronában kezdődő ülésen döntenek.

Korom András – Makó

Tulajdonosi hozzájárulást kért a Makói Gyógyfürdő Zrt. a helyi képviselő-testülettől, hogy az járuljon hozzá, hogy a Hagymatikum főbejáratától jobbra ablaknyílást kibontathassa, s a helyébe egy új bejáratot létesítsen.

Nyugi, ez még nem a fürdőbővítés, de a Nyugi bárhoz köze van. A városi tulajdonban álló cég vezetése azt szeretné, ha a fürdő épületében üzemelő Nyugi bár a Makovecz tér felől bárki számára megközelíthető legyen, azaz azt ne csak a fürdővendégek tudják látogatni.

A Makovecz Imre tervezte, mára Makó messze földön jelképévé vált épület átalakítását támogatja Csernyus Lőrinc városi főépítész és a makoveczi hagyományokat továbbvivő MAKONA Tervezőiroda is.

A testület vélhetően nem gördít akadályt az elképzelés elő, hiszen a határozati javaslatban csak annak támogatása olvasható.

A képviselők emellett – többek közt – meghallgatják Palicz András városi rendőrkapitány és Éberhardt Gábor, a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség parancsnoka beszámolóit, véleményezik a József Attila Gimnázium igazgatói pályázatát is, míg zárt ülésen határoznak arról, ki kapja a Makó Városért Emlékplakettet és a Makó Városért Emlékérmét.

3 Responses

  1. Ugyanígy bárki tudná használni a jelenlegi megoldással is, hiszen a főbejárat után balra kell fordulni a recepciót megsem közelítve. Csúnya lesz hogy a másik oldalon ablak lesz arról meg ajtó…

  2. Szerintem , nagyon megrontanä a külsö lätszatott, ez igy jo ahogy van! A fürdöben akärhänyszor ott voltunk , nem lättunk senkit a ” Nyugi bärban!!!!”:sem vendeget, sem felszolgälot!!!!!

  3. Mi lenne ha A SZent István szobor karját kérnék le vágni,mert nem látják az eget éjszaka miatta?Ezt a förmedvényt milyen elme tudja ki találni?Mi lenne ha az illetö vég tagját le vágnák ugyan akkor?Ez egyenesen katasztrófa

Comments are closed.