Színes Térség

Jogosítványt kaptak a királyhegyesi ovisok

A királyhegyesi óvoda sikeresen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik kiírására. A programban 200 intézmény vesz részt. Ennek köszönhetően kedd délelőtt Bai Istvánné tartott játékos előadást a kicsiknek.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

A királyhegyesi óvodások számára nem ismeretlen a biztonságos közlekedés: az Ovi-zsarunak köszönhetően már több előadást is tartottak a gyerekeknek az egyenruhások. Kedd délelőtt egy újabb olyan órán vehettek részt a kicsik. Ez a rendhagyó program a helyes közlekedésre hívta fel a figyelmet.

– Pályázatot nyújtottunk be a „Biztonságos Óvoda” felhívásra, amelyet pozitívan bíráltak el. Ma délelőtt Bai Istvánné nyugdíjas óvodapedagógus látogatott el hozzánk, aki a KRESZ-táblákkal is megismertette a gyerekeket – nyilatkozta portálunknak Németh Angéla tagintézmény vezető.

Bai Istvánné az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület révén került a programban. Már több településen is tartott játékos előadást a gyerekeknek a helyes gyalogos- és kerékpáros közeledésről. A nyugdíjas óvópedagógus szerint nagyon fontos, hogy játékosan magyarázzák el az ovisoknak, hogy hogyan is kell helyesen közlekedni.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A kicsik  táblákkal és a figyelmes közlekedéssel is megismerkedhettek. Az óra végén minden gyermek egy „jogosítványt” kapott, illetve az óvodába is kikerül a „Biztonságos Óvoda” jelzése.