Térség

Perneki László még nem döntött

Csanádpalota alpolgármestere még nem biztos abban, hogy indul az időközi polgármester-választáson. Ha megteszi, ismét független jelölt lesz.

Korom András –Csanádpalota

Tíznél is több önjelöltről beszélnek a helybéliek a június 11-i időközi polgármester-választással kapcsolatban, de eddig csak egyetlen egyről derült ki, hogy biztosan indul. A legutóbbi Csanádpalotai Polgárban olvasható, hogy Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a függetlenként induló Nyergesné Kovács Erzsébetet támogatja.

A helybéliek közül sokan arra számítanak, hogy a választáson indul a Kovács Sándor polgármester betegsége, majd halála miatt a város vezetését ellátó Perneki László alpolgármester is.

– Egyelőre még tájékozódok, lerendezem magamban a helyzetet és majd csak ezután döntök, hogy indulok-e – mondta. – Ha indulok, akkor az mindenféleképpen függetlenként teszem, ahogy tettem eddig is – tette hozzá. Perneki László először 1994-tól volt alpolgármester, s a jelenlegi ciklusban is ellátja ezt a feladatot.

Hogy kik lesznek ténylegesen polgármester-jelöltek az csak május 8-án derül ki, akkor kell ugyanis legalább 74 ajánlást május 8-ig kell leadniuk a választáson indulni kívánóknak a helyi választási bizottságnál.