Galéria Makó Színes

Dalra hívták a bartókosokat

Különleges meghívást kapott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: a Hang Világnapja alkalmából csatlakozhattak egy kezdeményezéshez, így délután egyéni és kórus előadásokat is meghallgathattak a szülők és az érdeklődők.

Gajáta Fanni – Makó

Egy minden európai országot felölelő felhívásban vehetett részt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye. A Hang Világnapja alkalmából a dalos pacsirták egyedül és kórusban is bemutatkoztak szüleiknek és az érdeklődőknek.

– Múlt hétvégén volt az Éneklő Ifjúság koncertsorozat, ahol mind a két kórusunk szerepelt. A kiskórusunk kiemelt aranyminősítést, arany diplomát kapott, s az Év kórusa címet is kiérdemelte. A nagy kórusunk szintén aranyminősítést hozhatott haza, s most ők fel is lépnek. Mellettük a bicínium énekes is bemutatkoznak – nyilatkozta Borkáné Dudás Mónika iskolaigazgató.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Mivel a tanévben Kodály-évforduló van, ezért nagyon sok Kodály művel készültek a fellépők. Nemcsak énekelnek, hanem több diák valamilyen hangszeren is bemutatkozott, többek között fuvolával vagy hegedűvel.