Hírek Térség

Gépkarabéllyal, pisztollyal, géppuskával is lőttek

A mester- és a toronylövészek is bizonyították tudásukat azon az éleslövészeteken, melyet nemrégiben rendeztek a dóci lőtéren az MH 5. Bocskai István Lövészdandár különböző feladataira felkészülő katonáinak.

Búz Csaba – Bercsényi dandár
A hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljra épülő különböző missziós és készenléti szolgálatokra való felkészülés kezdődött meg a napokban. A szövetségi műveletekre felajánlott erők kiképzését minden esetben az alapoktól kezdve kell felépíteni, ami ebben az esetben az egyéni lövészeteket jelentette. A lőgyakorlatok alapvető célja a határvédelmi feladatokból kivont katonák lőkészségének fejlesztése és szinten tartása volt.

navigate_before
navigate_next

A szektoronként kijelölt lőgyakorlatvezetők felügyelete alatt a lövészet folyamatosan zajlott. Az egyéni és a kollektív lőfegyverekkel (gépkarabéllyal, pisztollyal, géppuskával) a különböző szektorokban egyszerre lőttek a katonák az egymástól eltérő távolságban elhelyezett célpontokra. Az úgynevezett békefenntartó lőgyakorlatok során az anatómiai célokra leadott lövésekkel az ellenség harcképtelenné tétele volt a feladat.

A kiképzési napon a harcjárművek toronylövészei mellett a zászlóalj mesterlövészei is fejlesztették tudásukat.