Makó Színes

X-Faktor válogatót rendeztek Makón

Saját, kedvenc és különleges dalokkal is érkeztek a versenyzők a makói X-Faktor válogatásra a Loftba. A legjobbakat Budapestre hívják vissza egy második fordulóra.

Gajáta Fanni – Makó

Országjáró turné során fedezi fel az RTL Klub tehetségkutatója az X-Faktor tehetségeit. Csongrád megyében Szegeden, Szentesen és Hódmezővásárhelyen kívül még Makóra is eljöttek meghallgatni a bátor jelentkezőket a Loftba. Németi Kitti és Konkoly Dávid casting-szerkesztőktől megtudtuk, idén a műsor szlogenje a #veledfolytatjuk.

– Keressük az embereket, nincsenek elvárások. Például Gorbunov Dmitrijt úgy találtuk meg tavaly Szegeden, hogy öten énekeltek és ő is közöttük volt. Örülünk, ha jó hangok jönnek – fogalmazott Kitti.

– A válogató során mindenkiről készítünk egy felvételt, amelyet majd Budapesten meghallgatnak a főszerkesztők és szerkesztők. Itt mi nem szoktunk véleményt formálni, nem mondjuk, hogy rossz vagy jó volt az illető – vette át a szót Dávid. – Ha a szerkesztők látnak potenciált az énekesben, akkor azokat fel szoktuk hívni egy budapesti meghallgatásra.

Janicsek Rolandot már jól ismerhetik a makóiak, ugyanis az egyik benzinkúton dolgozik. Karácsonykor énekelve fogadta az autósokat, akik ezt nagyon kedvelték. Roland már egy budapesti meghallgatáson is volt, azonban pénteken egy Bereczki Zoltán számmal készült.

– A Hangokba zárva című dalt hoztam el. Azért ezt választottam, mert ez egy nagyon nehéz és érzelmes szám – magyarázta a döntésének okát Roland. A 23 éves srác már 2009 óta énekel, azóta több városi rendezvényen és szalagavatón is fellépett. – Úgy gondolom, a hazai pálya most sokat számít.

Volt, aki saját dallal készült. Szecskó Róbert a „Nem vagy egyedül” című számot hozta. Azért döntött amellett, hogy olyan zenét hoz, amit maga írt, hogy megmutassa, ki is valójában.

– Mindig is be szerettem volna mutatni magam az embereknek, hogy Makón is vannak fiatal tehetségek. Úgy gondoltam, egy próbát megér ez az X-Faktor válogató. Veszteni nem vesztek vele – tudtuk meg a 20 éves Robitól. – Nem nagyon szerettem volna zenélni, azonban egy nagyon kedves barátom vitt bele ebbe a világba, még egész régen. Az alapokat ismerősöm csinálja, a szövegeket pedig magam írom.

Nemcsak a fiúk voltak bátrak, hanem a lányok is. Szabó Anett Shakira Underneath Your Clothes dalát hozta el, ugyanis kedveli az énekesnő hangját.

– Kipróbáltam már magam a keleti éneklésben, most a nyugatiban is szerettem volna. Gyermekkoromban kórusban is énekeltem, de körülbelül egy éve tanulom is – mondta Anett. – Ez volt az első alkalom, hogy egy válogatóra eljövök, előtte csak táncoltam. Nagyon izgultam, de most már megnyugodtam.

A bátor jelentkezők egy X-Faktor válogatás cd-t kaptak ajándékba. A válogatást egy ingyenes afterparty követte.