Hírek Térség

Lázár János Nyergesné Kovács Erzsébetet támogatja

A június 11-i időközi csanádpalotai polgármester-választáson Nyergesné Kovács Erzsébet független jelöltet támogatja Lázár János – derült ki a tegnap a postaládákba került Csanádpalotai Polgárból.

MH-Csanádpalota

– Arra szeretnék biztatni minden csanádpalotai polgárt, hogy menjen el voksolni, és szavazatával Nyergesné Kovács Erzsébet független jelöltet támogassa, akinek a személye garancia a sikerre. A jelenleg Magyarcsanád községben jegyzői feladatokat ellátó polgármesterjelöltnek kellő szakmai tudása van egy település vezetéséhez, elhivatottsága pedig megerősít abban, hogy olyan polgármestere tud lenni Csanádpalotának, akire számíthatnak az ott élők és számíthat a Kormány is – nyilatkozta a lapnak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

A városban azért tartanak június 11.-én időközi polgármester választást, mert február 23-án elhunyt Kovács Sándor polgármester. A jelöltté váláshoz az indulóknak legalább 74 ajánlást kell összegyűjteniük az összesen 2445 választásra jogosulttól – döntött róla a napokban a helyi választási bizottság.

A választási kampány mától a választás napjáig tart. Az ajánlóíveket április 24-én kapják meg az igénylők, a jelölteket pedig május 8-áig kell bejelenteni. Mozgóurnát június 9-én délután 4 óráig lehet majd igényelni.

A szavazás június 11-én reggel 6-tól este 7-ig tart majd.