Galéria Makó Színes

Kétszer jártak Csodaországban az Írisz táncosai

A Tánc Világnapja alkalmából különleges tematikájú gálaesttel készült az Írisz Táncklub Sportegyesület: rajzfilmek híres dalaira különböző koreográfiákat táncoltak. Kétszer is a Hagymaház színpadára léptek a műsorral.

Gajáta Fanni – Makó

Az Írisz Táncklub Sportegyesület életében már hagyománynak számít, hogy az április 29-ei Tánc Világnapjára gálaesttel készülnek. Idén sem volt másképpen: a Hagymaház színpadára mesevilágot varázsoltak a táncosok.

– Gyönyörű szép mesék, gyönyörű szép zenéi fognak megszólalni ma délután. Olyan dalokat válogattam össze, amelyekre tudunk táncolni. Többek között a Pocahontasból, a Shrekből, a Jégvarázsból, az Oroszlánkirályból és az Aladdinból is csendülnek fel zenék – tudtuk meg Sütő Eleonóra társastánc pedagógustól.

A táncosok november óta készültek a gálára, amelyen 22 műsorszámmal léptek fel. Az est egyik legfontosabb eleme a dekoráció volt: a gyerekek kicsi, nagy és kedvenc plüssállatokkal járultak hozzá a díszlethez.

Kicsiktől a nagyokig mindenki részt vett Csodaországban. Barta Boglárka nemcsak táncolt, hanem Tilimpás Laurával tanították be a társaikat jive-olni.

– Lassan már 7 éve vagyok az Írisz tagja. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó sport. Annyi minden történik velünk és a csapatunk is nagyon összeszokott, egy helyre járunk bulizni vagy éppen fürdőzni – mesélte Bogi, aki testvérét követte a tánc világában. – Nekem az egyik kedvenc stílusom a csacsacsa, mivel nagyon erőteljes.

Kubát Dániel mindössze másfél éve kezdett bele a társastáncba, azonban mellette néptáncol is. A családban más is ezt a mozgásformát űzi, Réka egy budapesti iskolában tanulja a balett minden lépését.

– Engem inkább ez a társastánc vonzott, a balett egy más világ. Miután otthon megbeszéltük, hogy szeretnék táncolni, beiratkoztunk az Íriszbe. Anyukám is néptáncol, ugyanúgy, mint én – tette hozzá Dani.

navigate_before
navigate_next

A nézők kétszer látogathattak el Csodaországba, ugyanis délután 4-től és 6 órától is felléptek a táncosok.