Színes Térség

Sikeresnek bizonyult az ambrózfalvi jótékonysági bál

Több mint százötvenen vettek részt a kistelepülés adománygyűjtő rendezvényén. Az óvodások és iskolások műsorral, a szervezők vacsorával várták a vendégeket.

Nagy Szabolcs – Ambrózfalva

Nagy hagyományuk van a térségben a jótékonysági báloknak, ahol a gyerekek számára gyűjtenek adományokat. Ambrózfalván idén is sokan megmozdultak a jó ügyért, a szervezők szerint összesen 217 adag vacsorajegyet vettek a környékbeliek, hiszen nem csak a településen élők jönnek el ilyenkor. Bár az érdeklődők egy része elvitelre vásárolta meg a vacsorát, a szervezők így is mintegy 150-re becsülték azok számát, akik a műsor után is ott maradtak a faluházban.

A helyi iskolát és óvodát minden évben támogatja az önkormányzat, az Ambrózfalváért Közalapítvány, és a Szlovák Önkormányzat is, a mostani adománygyűjtő rendezvényhez pedig az egyik legnagyobb munkáltató, a Négy Határ Kft. is hozzájárult.

– Mivel nálunk csak 20 gyerek van, ezért mindenkinek többször fel kellett lépnie, hogy nagyobb műsort tudjunk biztosítani. Így jóval nehezebb volt a felkészülés, de nagyon lelkesek voltak. Tudták mi a cél, és hogy ez az ő érdekük, ezért szívesen próbáltak – tudtuk meg Trájerné Révész Mariann pedagógustól.

A jótékonysági bál bevételéből általában kirándulásokat szerveznek az iskolások és óvodások számára, mert a szülők nagy része nem engedheti meg magának, hogy több ezer forintot befizessen erre. Emellett játékokat, és tanulási eszközöket is vásárolnak az intézmények.