Színes Térség

Angolul szólt a tesióra Csanádpalotán

A testnevelést és az angolt ötvözték tegnap délután a palotai iskolások bemutató óráján.

Forró Flóra-Csanádpalota

– Az alsó tagozat 4. évfolyama óráján mutattuk be a tantárgyi koncentráció. Régóta foglakoztat bennünket, hogy keressük a különböző tantárgyak közötti kínálkozó kapcsolódási pontokat. Ezért kerestük a testnevelés, a természetismeret és az angol tárgyak egységben történő oktatási lehetőségeinek bemutatását – mondta Szabó Zsuzsanna.

A Dér István Általános Iskola intézményvezetője hozzátette, központi tárgyuk a testnevelés, ezért választották helyszínül a városi tornacsarnokot. Az első blokkban különböző gyakorlatokat hajtottak végre a tanulók Maczelkáné Szabó Mária tanítónő angol nyelvű utasításra.

navigate_before
navigate_next

Majd labdával végzett ügyességi feladatok következtek Kiss Kamillóné irányításával. Az óra harmadik részét, a sorversenyeket Luczóné Hati Judit koordinálta. Végül természetismereti feladatok várták a tanulókat, melyhez nagyon kellett ismerniük Magyarország megyéit és megyeszékhelyeit.

Levezetésképpen énekszóval kísért kiütős feladatot hajtottak végre a tanulók. A gyerekek a tudásukat nemcsak a helyi, hanem a környékbeli tanítók és tanárok előtt is bizonyították, jelen voltak többek közt a makói Bartók és Almási, az apátfalvi, kiszombori és földeáki iskola pedagógusai is.