Hírek Makó

Makón feloldották a 20 tonnás tilalmat

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, nem közlekedhetnek azok a tehergépkocsik a 43-as főúton, amelyek össztömege meghaladja a 20 tonnát. Azonban a makói teleppel rendelkező gazdák kérelmet nyújthattak be, hogy felmentést kapjanak a tiltás alól. Kádár József egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy megegyeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, és feloldották a tiltást.

Gajáta Fanni – Makó

Még az év elején vezették be azt a szigorítást, hogy a 43-as főútra nem hajthatnak be a 20 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsik. Az önkormányzat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek azt az ötletet javasolta, hogy a „kivéve áruszállítás” kiegészítő táblákat cseréljék le „kivéve célforgalom” jelzőkre. Ekkor arra a döntésre jutott a két fél, hogy a makói telephellyel rendelkező gazdák mentesítést kaphatnak a tiltás alól, ha egy kérelmet nyújtanak be. Ezt Kádár József, a Csanád és Térsége Gazdakör elnöke egy sajtótájékoztatón ismertette.

Pénteken a gazdakör elnöke portálunknak elmondta, hogy a forgalomkorlátozást pontosította a közút.

– A 43-as számú főúton és a 443-as  jelzésű szakaszain továbbra is érvényben maradt a 20 tonna össztömegű korlátozás, de a „kivéve áruszállítás” kiegészítő táblákat „kivéve célforgalom” feliratú táblákra cserélték – fogalmazott Kádár József. – Így gazdák szabadon közeledhetnek Makó belterületén is.