Hírek Makó

Felavatták a megújult Galamb iskolát

350 millió forintból újult meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakiskola épülete, melyet ma avatott fel Horváth Zoltán igazgató, Farkas Éva Erzsébet polgármester, Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Makai Martina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára és Olav Berstad norvég nagykövet.

Korom András – Makó

Az épület nem csak a homlokzatán újult meg, de energetikai modernizáción is átesett, köszönhetően a „Solar korszak a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában” pályázatnak. A 350 millió forintos beruházás széles körű összefogás eredménye, hiszen az EGT Alapból, a Miniszterelnöksége, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a makói önkormányzat segítségével valósult meg, az Energiahatékony iskolák fejlesztése program keretében.

Horváth Zoltán ünnepi beszédében olyan mesebeli kastélynak nevezte, melyben a 100-dik szoba rejti azt a titkot, amelyet mindenki meg akar ismerni.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a következőket mondta:

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: az intézmény tudatos tervezés következtében nyerte el az EGT Alap támogatását.

Makai Martina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és Olav Berstad norvég nagykövet köszöntőjét követően a Forgatós Táncegyüttes műsorát láthatták az érdeklődők. Kiss-Rigó László megyéspüspök, Bíró István görögkatolikus parókus és Kotormán István lelkész áldották meg az intézményt. Végül átvágták a nemzetiszín szalagot és az ünnepség részvevői bejárták az épületet. A Galamb az energetikai felújítás és a napelemtábláknak köszönhetően évi 18-19 millió forintot takarít meg.

navigate_before
navigate_next